Sådan tjekker du hvor meget din bil kan trække

Dette indhold er sponsoreret

Drømmer du om at sejle rundt i din egen båd til sommer på de danske fjorde, men er du i tvivl om præcist, hvor meget din bil må trække? Det er altid en god ide at finde ud af, hvor meget ens bil må trække, inden man tager springet ud i at købe en båd. Det vil nemlig være en meget uheldig situation at købe en båd, og først derefter at finde ud af at ens bil overhovedet ikke kan trække den. Det behøver dog ikke at være så svært at finde ud af, hvor meget netop din bil kan trække. Du kan nemlig nemt og hurtigt gøre det ved hjælp af din nummerplade på Tjekbil. Hvis du bare skriver din nummerplades numre ind i søgemaskinen, så får du alle de informationer, som du skal bruge om din bil.

Kørekort

Du har sikkert glemt reglerne, om hvor meget din bil må trække, som du fik at vide til teoritimerne, da du tog kørekort. Og hvis det er mange år siden, at man har taget kørekort, er det forståeligt, at disse oplysninger ikke ligger øverst i bunken af informationer i hjernen. Men din type af kørekort kan fortælle dig meget, om hvor meget du må trække på din bil. De fleste dansker har, hvad der hedder et B kørekort, og det er helt klart det mest normale. Det giver dig lov til at køre, hvad man vil karakteriserer som personbiler. Men det giver dig også lov til at trække en bestemt mængde på din bil. Et kategori B-kørekort giver dig lov til at køre biler på højst 3500 kg. totalvægt. Derudover må du med et kategori B-kørekort også køre med en anhænger med en maksimal totalvægt på 750 kg, hvis din bil altså er godkendt til at køre med en anhænger på denne vægt. Det er dog vigtigt at forstå, at totalvægten på 3500 kg både omhandler din bil og din anhænger. Det vil sige, at den samlede vægt på din anhænger og din bil ikke må overstige 3500 kg. Der er altså flere ting, du skal tænke på, når du skal finde ud af, hvad din bil kan køre med af anhængere. Først og fremmest skal du kende vægten på din bil, og derudover skal du kende vægten på din anhænger. Til sammen må de ikke overskride de 3500 kg, men din anhænger må heller ikke overskride de 750 kg. Det kan resulterer i bøder, hvis det bliver opdaget, at du kører rundt med for meget vægt på bilen. Man har nemlig lavet disse regler for at undgå de slemme ulykker, der kan ske, hvis vægten bliver for stor, og bilen ikke længere kan trække så meget. 

Registreringsattest

Din registreringsattest kan også give dig alle de oplysninger, som du har brug for, når du skal finde ud af, hvor meget din bil kan køre med. Det fremgår nemlig af bilen registreringsattest, hvor meget netop din bil kan trække lovligt. Det finder du under punktet: “påhængskøretøjets største tilladte totalvægt m/bremser” eller “påhængskøretøjets største tilladte totalvægt u/bremser”. Og det er vigtigt at huske, at du aldrig må læsse mere på bilen, end hvad der står i registreringsattesten, og altså det som bilen er godkendt til at køre med. Du kan derudover også finde din anhængers største tilladte totalvægt. Det gør du ligesom med din bil i din anhængers registreringsattest. Du vil nemlig ikke kun få en registreringsattest, når du køber en bil, du får også en, når du køber en anhænger. Det er vigtigt at notere sig, at den anførte total vægt i din anhængers eller campingvogns registreringsattest er den vægt, som henholdsvis trailer eller campingvogn maksimalt må veje inklusiv gods. Du skal derfor ikke kun være opmærksom på, hvad din trailer eller campingvogn vejer, du skal også være opmærksom på, hvad du henholdsvis putter ind i din campingvogn eller på din trailer vejer. Det vil altså sige, at du ikke bare kan læsse din trailer med en bunke tunge sten, hvis du er i gang med en ordentlig omgang havearbejde, og tro, at den sagtens kan køre med dem, fordi vægten på traileren ikke er så høj. Du skal også tænke på, hvad du læsser på traileren, her sten, vejer, som i dette tilfælde nok vil være alt for tungt til, at du lovligt kan køre med dem. Derudover skal du være opmærksom på, at du godt må køre med en anhænger, der har en tilladt totalvægt, som er højere end hvad din bil må trække. Du skal bare altid være opmærksom på i sådan en situation, at du ikke læsser mere på traileren, så den biler tungere end, hvad din bil maksimalt må trække. Det er dog godt at være opmærksom på, hvordan disse ting hænger sammen, og hvordan det bliver udregnet.