Sådan finder du den rigtige bil, som kan trække en bådtrailer

Dette indhold er sponsoreret 

Kan du godt lide bølgen blå? Om det så er i de danske farvande eller måske længere sydpå, hvor der er masser af eksotisk hav at udforske? Så har du måske allerede kig på en båd, eller måske har du allerede købt en til formålet, men dette betyder ikke, at du må køre rundt med den med den bil, som du har stående i indkørslen. Derfor får du i denne artikel svar på, hvordan du finder den perfekte bil til at trække din båd lovligt rundt i land og rige, så du kan komme ud at sejle. Mangler du mere inspiration efterfølgende til at købe en både, så mere omkring køb af bil hos Bilhandel. Så kan du købe den bil, som du har brug for hurtigst muligt, så du kan komme ud at sejle. 

Bilens motor

Når du skal købe en bil, som skal trække rundt med en større båd, så er det nødvendigt, at du finder en bil, som kan klare presset. Dette betyder, at du skal have en bil, som har en større motor, som ikke bliver overophedet af det arbejde, som du udsætter den for. Heldigvis er der mange af denne slags på det danske marked, hvoraf mange også kan rumme hele familien på bagsædet. Motoren er forskellig, når det kommer an på bilen og modellen, og her er det en god ide, at du taler med den forhandler af det mærke og den model, som du har i tankerne. Det vigtigste er, at du finder en bil, som har en stærk motor, og som ikke brokker sig, når båden skal med på vejen. 

Bilens størrelse 

Derudover er det nødvendigt, at du kigger på bilens størrelse, når du gerne vil have båden med på vejen. De fleste joller på 20-25 fod kan komme på en trailer, men det er forskelligt, hvor meget de vejer, og hvor meget din bil må veje, og dette tal skal gå op i en højere enhed. I Danmark er det nemlig ikke lovligt at køre med mere end en samlet totalvægt for båd og trailer på 3500 kg. Derfor skal du overveje, hvor stor og tung din bil skal være, når du gerne vil have din båd med på vejen, da du ikke skal køre med mere, end det du må. Selv når du skal køre med de 3500 kg, så kræver det stadig et kørekort til stor trailer, og dette må du endelig ikke glemme i processen, hvis din bil og båd overstiger dette. Dette er et regnestykke, hvor det kan være en god ide at løse det med den bilforhandler, som du har kig på. Her kan du høre til vægtklasserne på forskellige typer af biler, så du ikke kommer til at købe en bil, som er for lille til at kunne trække din båd, men som heller ikke er for stor til, at du ikke må køre med den på de danske veje. 

Husk vogntogsvægten

Når det kommer til at finde den rigtige bil til at trække din båd, så er det også nødvendigt, at du kigger på vogntogsvægt. Vogntogsvægten er desværre et begreb, som alt for mange ikke kender til eller har taget højde for, når de kører ud på de danske veje. Vogntogsvægten er den maksimale tilladte samlede vægt, som bilen er godkendt til for både bil og påhængskøretøj sammenkoblet inklusive passagerer, bagage og last. Dette betyder altså, at du ikke blot kan købe hvilken som helst bil og hvilken som helst båd, når du gerne vil have begge dele med dig. Køber du en ny bil i Danmark, så kan du som regel se dette i registreringsattesten, og det er derfor en vigtigt detalje, som du bør finde ud af, inden du beslutter dig for at skriver under på en købskontrakt til en ny bil. Dette er virkelig vigtigt at sætte sig ind i, da nogle bilers vogntogsvægt er lavere end summen af bilens totalvægt og bilens størst tilladte påhængsvægt, og hvis du gerne vil undgå en større bøde, så bør du følge disse anvisninger så godt som muligt. 

Vægten på din båd

Det er altså nødvendigt, at du kigger på vægten af din båd, hvis du allerede har en stående, inden du køber en ny bil. Denne vægt kommer til at bestemme, når det kommer til sortering af de biler, som du har kig på, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvor meget din båd egentlig vejer. Kan du ikke finde en bil, hvor du kan have hele denne last med dig på traileren, så er det måske en ide at overveje at købe en ny båd, men ellers er der mange forskellige løsninger på det danske bilmarked, som du kan overveje. Så kan du komme ud at sejle hurtigst muligt og mærke vinden i håret og vide, at du kan tage båden med hjem igen, når du er færdig.