På nuværende tidspunkt er der ikke mange forhandlere der tilbyder leasing af båd, men folkene hos Goleaseit.dk forventer at, indenfor en nær fremtid, at dette forretningsområde bliver udviklet mere og mere. Det har i mange år været populært med privatleasing og erhvervsleasing af bil, og de senere år er leasing af motorcykler og trailere også blevet utrolig populært. Hvilke Goleaseit.dk også ligger til grundlag, for at udviklingen også snart kommer indenfor båd industrien.

Det skal du vide om leasing

Der findes helt grundlæggende to former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Disse leasing former minder på nogle punkter om hinanden, men på andre punkter er de vidt forskellige, hvilke også gør det vigtigt at kunne kende forskellen.

Kendetegn ved operationel leasing

En operationel leasing giver leasingtager totalbudgetsikkerhed, hvilke vil sige at leasingtager ved nøjagtigt hvad det koster om måneden at havde en båd. Leasingtager skal blot betale månedlige leasingydelser, og en evt. engangsydelse. Hvis der skulle komme nogle uforudsete udgifter til reparationer, service, mv. Så er det alle nogle udgifter leasingselskabet skal betale med en operationel leasingkontrakt, hvilke er med til at give budgetsikkerhed for leasingtager. Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager blot aflevere båden tilbage til leasingselskabet, og derefter kan leasingtager selv vælge om den næste båd skal leases eller købes. I hele leasingperioden har leasingselskabet ejendomsretten over båden, og du som leasingtager får en brugsret til båden, når leasingkontrakten er underskrevet.

Kendetegn ved finansiel leasing

En finansiel leasing minder en del om almindelig bankfinansiering, den største forskel på finansiel leasing og bankfinansiering, er at leasingselskabet har ejendomsretten over båden i leasingperioden. Ligesom med operationel leasing, så skal du også betale månedlige leasingydelser, samt en evt. engangsydelse med en finansiel leasingkontrakt. Hvis der kommer nogle udgifter til reparationer, service, mv. Så er det leasingtager selv der skal betale alle disse udgifter. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager sælge båden til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.

Opsummering af operationel leasing og finansiel leasing

 

Operationel leasing

Finansiel leasing

Hvem har ejendomsretten? Leasingselskab Leasingselskab
Hvem har brugsretten? Leasingtager Leasingtager
Hæfter for restværdien? Nej Ja
Hvem betaler service? Leasingselskab Leasingtager
Hvem betaler reparationer? Leasingselskab Leasingtager
Fremvise en køber til bilen, ved endt leasingperiode? Nej Ja