Hvilket anker skal jeg vælge? Her er 3 gode ankre til det danske hav!

Der findes et hav af forskellige ankertyper, og de har hver især deres fordele og ulemper. Et anker er en vigtig del af bådens sikkerhedsudstyr, og kan sikre dig mod mange uheldige situationer til søs. Et anker har bl.a. til formål:

  • At modvirke båden i at drive ved motorstop. Så båden ikke driver mod land eller driver ind i andre både.
  • I hårdt vejr kan et anker hjælpe med at holde båden op imod bølgerne og vinden, så man kan ”ride stormen af”.

Når du skal vælge det rigtige anker, skal du vælge et anker der passer til bådens størrelse, og til det formål båden skal bruges til. Vi vil i denne artikel i samarbejde med baadbiksen.dk på tre forskellige ankertyper, der passer godt til det danske vejr, og som mange danskere vælger til deres både.

Bruce anker

Et Bruce anker også kendt som M-anker er et af de mest solgte anker i Danmark. Et Bruce anker sætter sig godt fast på de fleste bundtyper, og så får man som regel meget anker for pengene med et Bruce anker. Et Bruce anker er udformet som en plov, hvilke gør at ankeret hurtigt kommer ned til bunden og får fæste til bunden. Skulle ankeret slippe bunden, så får et Bruce anker hurtigt fæstning igen, på grund af dens plovform.

Paraply anker

Et paraply anker også kendt som et folde anker er et populært anker i Danmark. Ankeret kan foldes sammen, og fylder dermed minimalt. Har du en mindre båd, hvor der ikke er plads til et stort anker så kan et paraplyanker være en god løsning. Et paraply anker er ikke velegnet til hårdt vejr eller til længere periode med fæstning til bunden, da holdekraften på et paraply anker er lav. Men skal du blot bruge et kompakt anker til små frokostpauser på vandet, så er et paraplyanker en god løsning.

Rocna anker

Et Rocna anker er den nyeste generation af anker, og er designet af Peter Smith fra New Zealand. Et Rocna anker graver sig hurtigt ned i alle slags bundtyper, og har en enormt god holdekraft. Rocna ankeret er ”Super High Hold Power”(SHHP) certificeret, hvilke sikre dig stærk holdkraft når du smider ankeret. Ankeret er designet til, at det altid vender korrekt når ankeret trækkes henover havbunden, hvilke giver optimale forhold, når ankeret skal fæstes til bunden. Rocna ankeret har vundet utallige tests, og er blevet udråbt, til at være det bedste anker der kan fås på markedet på grund af dens stærke holdekraft.