Hvad koster en bådforsikring?

Forsikringer kan være dyre, men at købe en båd er også en investering for mange. Det er selvfølgelig alle pengene værd, lige så snart du står på din nye båd, og kigger ud mod havets bølger. Men er du forberedt på at din båd bliver skadet, går i stykker, i brand eller bliver stjålet eller udøvet hærværk på? Det er her, hvor du skal tegne en forsikring til båden, som dækker skader og udgifter.

Læs mere om forsikring til båd på forbrugertjenesten Collatio.dk.

Det ville være så ærgerligt, at spare penge, ved ikke at købe en god og billig bådforsikring. Især hvis du vælger at spare penge, ved at købe en brugt båd. Så bør du have råd til en billig forsikring til din nye båd også.

Er en bådforsikring lovpligtig?

Der findes en lovpligtig ansvarsforsikring for speedbåde og vandscootere, der trådte i kraft i 2018 som følge af en voldsom ulykke med en speedbåd involveret. Loven siger, at alle speedbåde med en skroglængde på under 15 meter, skal have en ansvarsforsikring.

Hvis du supplerer din bådforsikring med en kaskoforsikring, så er du stort set dækket helt ind. En kaskoforsikring til både dækker alt fra tyveri til brand, og skader hvis båden kæntrer eller vælter, mens den står på land.

Det gælder også vandscootere og lignende fartøjer, der også skal have en ansvarsforsikring. Som kaptajn på båden, skal du under hele din sejlads, kunne vise et gyldigt certifikat som dokumentation på, at båden er lovligt ansvarsforsikret gennem et dansk forsikringsselskab.

Hvad dækker bådforsikring?

Hvis du er så heldig at kunne hoppe om bord på din egen båd, så er du sikkert en glad ejer af et flot stykke fritidsfartøj med sejlbevis på. Så skal du ud og finde en bådforsikring til din nye sejlbåd, speedbåd, jolle, motorbåd, yacht, pram, tømmerflåde eller andet vandfaretøj? Så skal du være opmærksom på, hvad forsikringen dækker.

En bådforsikring dækker alle bådtyper herunder:

Der kan være særlige ting ved din båd, som gør det vigtigt for dig, at være bevidst om valget af forsikringsselskab. Brug tid og penge på en ordentlig bådforsikring, så du kan passe godt på din båd, men stadig vide at din forsikring også passer på den, dig og alle andre.

Hvad koster bådforsikring?

En bådforsikring kan variere meget i pris. Fra 2.500 kroner om året til 30.000 kroner om året, for de dyre og luksuriøse både. Men det kan være på grund af, hvor meget den dækker, hvor meget du får udbetalt for skader, hvor høj en selvrisiko du vælger og andre ting. Der kan være mange penge at spare, hvis man lige undersøger markedet først.

Ligesom med din båd, kan du finde priser og sammenligne forsikringer, så du kan finde den bedste til dig og din nye båd. Vi kan især anbefale pris- og sammenligningstjenesten Collatio.dk, så du kan finde priser og sammenligne aktuelle tilbud fra forskellige forsikringsselskaber på bådforsikring og mange andre forsikringer.

En pris på bådforsikring, kan afhænge af ting såsom:

 • Bådens byggeår
 • Bådens type
 • Bådens byggemateriale
 • Hvilke farvande du forventer at sejle på
  • Dansk farvand
  • Skandinavisk farvand
  • Europæisk farvand
  • Internationalt farvand
 • Bådens længde
 • Bådens topfart
 • Kaskoforsikring – ja eller nej

Som minimum skal du have den lovpligtige ansvarsforsikring til båd, der dækker, hvis der forvoldes skade på andre personer eller deres ejendele forårsaget af din båd. Vælg gerne en kaskoforsikring, hvis du vil have dække skader på din forsikrede båd.