Gode råd til dit kommende dykkerur

Hvad er et dykkerur? Det er en slags dykkercomputer, der kan give dig informationer om dine dyk. Der kan være meget forskel på dykkerure, og de har forskellige egenskaber. Uret kan være analogt eller elektronisk, og det kan have forskelligt slags vandbeskyttelse. Nogle ønsker et dykkerur, de også kan bruge til hverdag, så designet gerne skal være simpelt og lækkert. Andre bruger kun deres ur til at dykke med. Læs med her for at blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe et dykkerur.

Hvornår bruger man et dykkerur?

Et dykkerur bruger man – som navnet antyder – når man dykker. Det er til dig, der elsker at snorkle og dykke. Ikke alle dykker professionelt eller på højt hobbyniveau, men derfor kan du sagtens have brug for et dykkerur. Hvis du ofte er ude at sejle, et det oplagt at have et dykkerur på dig. Hvis I hopper i vandet, vil det ikke gå i stykker, og du kan bruge det, hvis I snorkler eller dykker fra båden af. Et dykkerur er derfor oplagt til sejlads og til dig, der bare elsker at befinde dig på og under vandet. Hvis du er en vandhund, er uret et must.

Vandtæthed

De fleste dykkerure vil kunne være vandtætte ned til 200 meter. Hvis du primært snorkler, er det naturligvis ikke en nødvendighed for dig. Nogle ure kan klare helt ned til 300 meter. Det er vigtigt at overveje, inden du køber et dykkerur, hvor vandtæt det skal være. Der er desuden andre funktioner ved uret, som du skal overveje, om der er vigtige for dig. Det kan være dybdesensor, dykker- og dybdealarm, dekompressionsalarm, stopur, datovisning og selvlysende tal. Med nogle ure er det også muligt at få en dykkerlog, hvor du kan gemme data fra de seneste dyk. Det er ikke sikkert, at funktionerne er vigtige eller afgørende for dig, men det er en overvejelse værd, inden du køber dit næste dykkerur.

Et dykkerur med stil

Måske er designet på uret afgørende for dig. Det er det nok særligt, hvis du gerne vil bruge uret til hverdag. Mange dykkerure har flotte designs og ligner helt almindelige ure. De kan have et sporty udseende eller et mere klassisk udseende. Måske skal uret gerne passe ind i dit sejler udseende, og der vil et klassisk ur se rigtig godt ud. Det mere sporty ur er ofte dem, der har lidt flere funktioner og som bruges af dykkere, der gerne vil registrere data.

Hvorfor dykkerur?

Når du er på eller under vandet, er et dykkerur rigtig godt. Du skal aldrig være nervøs for, at det udsættes for vand, eller at du hopper i vandet fra båden af. Uret vil være vandtæt, og du kan desuden bruge det, når du færdes under vandet. Da Kronprins Frederik var frømand brugte han et dykkerur. Det kaldes Citizen Pingo Ur, og navnet kommer af, at Kronprinsen blev kaldt Pingo, da han var frømand. Du kan læse mere om uret og historien bag – måske er det dit kommende dykkerur.

Et dykkerur er helt oplagt til næste gang, du skal på vandet og sejle. Så kan du hoppe i uden problemer og have det sjovt med det.