3 gode råd til bådleje

Har du ikke selv en båd, men går med en ide om, det kunne være sjovt med en dag ude på vandet, så er bådleje muligvis noget for dig.

Du kan lave en bådleje ligesom du kan lave billeje, og disse to ting minder meget om hinanden på mange punkter.

Bådleje er er god måde, at komme ud på havet og hygge sig, uden at skulle tænke på vedligeholdelse af båd, og alt det andet der følger med at eje en båd selv.

Men før du lejer en båd, så er der nogle ting du bør være opmærksom på, så du ikke får en ubehagelig oplevelse med bådleje.

Vi har lavet en liste over de ting vi, mener du skal være opmærksom på, når du lejer en båd af et bådudlejningsfirma.

Bestil leje af båd i god tid

Det kan være en god ide, at bestille leje af båd i god tid, da nogle områder med bådleje er meget sæsonpræget, og du kan risikere, at du ikke kan leje båden den dag du har planlagt, hvis alt er udsolgt.

Sommerperioden og weekenderne er typisk der, hvor folk lejer en båd, og hvis du har planer om det samme, så bør du altså bestille i god tid, så du er helt sikker på der er nogle både til rådighed.

Ved at booke så hurtigt som muligt, øger du altså chancen for, at båd udlejningsselskaberne har en båd til rådighed når du ønsker at leje en båd.

Lej en båd der passer til jeres tur på havet

Når du skal leje en båd, så bør du overveje hvilken type båd du skal leje, da det giver mest mening, at leje en båd der passer til jeres tur på havet.

Når det så er sagt, så er det også vigtigt du ikke lejer en båd der er større eller hurtigere end hvad du kan styre ude på havet.

Nogle gode ting at overveje før du vælger en båd er at tælle sammen, hvor mange passagerer der skal med på både, og sørge for båden størrelse passer til antallet.

Hvis du har planer om, at dyrke noget vandsport, så er det også vigtigt, at vælge en båd der har nok kræfter til at trække vandsport udstyret.

Tjek altid standen på båden

Før du underskriver lejekontrakten, så bør du altid gennemgå båden grundigt, sammen med en ansat fra udlejningsfirmaet.

Denne ansat skal notere alle fejl og mangler ned på et dokument, så du ikke senere kommer til, at hæfte for nogle skader du ikke har pådraget bådene.

Ved at gennemgå båden grundigt, så er du også mere sikker på at båden er i god stand, inden du bevæger dig ud på havet.